viernes, 1 de marzo de 2019

QUINTA SETMANA

Aquesta setmana ha començat amb l'explicació del text de Civis, M La ciutat educadora i els projectes educatius de ciutat. Aloma. En aquest, es destaca que les ciutats amb una funció educativa tenen la finalitat de millorar la qualitat de vida de les persones que habiten en ella. A més a més, posa en manifest que els/les individus/es no sols s'eduquen mitjançant institucions com les escoles sinó que conviure en societat també els/les proporciona coneixements aleshores, reben una educació informal perquè obtenen influències no planificades.

A continuació, Monclús va procedir a comentar breument els principis bàsics per a l'impuls educatiu  de les ciutats així mateix, es va posar en qüestió si realment aquests s'acompleixen. Per exemple, encara que els governs municipals haurien de dotar a les ciutats d'equipaments suficients, a València hi ha una manca d'edificis públics destinats a la joventut.

Per altra banda, en aquesta sessió el docent va cridar a diversos/es alumnes perquè exposaren el projecte que havien escollit l'anterior classe a la resta de companys/es. Alguns d'aquests van ser: Semilleros Infantiles ( Medellin, Colòmbia) que té com a objectiu principal el foment de la participació dels xiquets/es i joves en el desenvolupament  de les ciutats  i Red de Innovación Educativa, un projecte que ha sorgit en un poble d'Espanya i que defensa la utilització de la tecnologia en els col·legis ja que, aquesta ha reduït en un 20% l'abandó escolar. Aquest últim projecte va donar lloc a què es creara un debat a l'aula sobre si estaven a favor o en contra de l'ús de la tecnología en les escoles.

En la segona classe d'aquesta setmana, es va continuar en l'exposició de projectes com, Biblioteca Verde (La Corunya) que es caracteritza per tenir una sèrie d'activitats destinades a la sensibilització per a la sostenibilitat de la naturalesa o Museo al Cielo Abierto (Argentina) que té la finalitat d'aconseguir mitjançant la realització de murals artístics en parets autoritzades, missatges positius de temes relacionats amb habitatges dignes i medi ambient, entre altres. Per últim, el professor va comentar el que és fonamental per a dur a terme un projecte i va començar amb l'explicació del moment inicial o anàlisi del context , que és la primera fase que s'ha de tenir en compte per a l'execució d'un projecte ja que, serveix per a saber des d'on s'ha d'actuar.



                                 




Paola Santacreu Sastre.









No hay comentarios:

Publicar un comentario

CAMPIONS (text complementari)

 La trama de Campions gira al voltat d'un entrenador de basket que ha sigut acomiadat de la seua tasca. Aquest, impotent per la seua...