viernes, 22 de marzo de 2019

OCTAVA SETMANA (part dos)

A l'octava setmana, Monclús va continuar amb l'explicació per a l'elaboració del projecte educatiu. En primer lloc, va incidir que en aquest és important que hi apareguen uns objectius els quals serveixen per informar sobre la finalitat de la creació del projecte. Així mateix, el tutor, breument, va destacar que l'origen fonamental de la concreció dels resultats està relacionat amb el conductisme. A més a més, va comentar que existeixen diversos models alhora d'assenyalar els objectius. En especial, es va posar emfasi en aquell que defineix uns objectius generals (finalitat global del projecte) i uns objectius específics (concreten els generals). Per exemple: objectiu general, afavorir la integració dels/ de les xiquets/es musulmans/es del municipi d'Algemesí i objectius específics, millorar les competències lingüístiques d'eixos/es nens/es i disminuir les barreres de comunicació en altres menors de la ciutat.

A continuació, es va seguir amb el següent pas per a realitzar un projecte educatiu, és a dir l'organització, la qual resulta imprescindible per a dur-ho a terme ja que entre altres aspectes, permet establir mètodes i estratègies de treball i distribuir la feina de cada membre que hi participa. Després d'aquesta fase, és important efectuar un cronograma de tasques perquè el projecte es puga desenvolupar. Per altra banda, el professor va remarcar que exposar les activitats i serveis en aquest, és rellevant perquè qui observe el projecte puga visualitzar la idea principal i quines activitats es desenvoluparan. Així mateix, fer un calendari, també és útil per tal de saber en tot moment el que s'ha de fer i poder planificar-se de millor manera. 

Altre element que d'ha de tenir en compte és  com es va a fer la difusió del projecte, per aquesta raó, Monclús ens va sugerir diferents alternatives com per exemple, mitjançant xarxes socials (Facebook, Instagram...) o rodes de prensa. A més, s'han d'establir els recursos que es van a utilizar ja siguen materials, humans o econòmics, tot allò amb l'objectiu de poder dur endavant un projecte i que aquest es desenvolupe d'una forma efectiva i eficient. Per últim, s'ha de fer una avaluació  d'aquest i per a fer-la es poden utilizar diverses tècniques com entrevistes i qüestionaris.

Paola Santacreu Sastre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

CAMPIONS (text complementari)

 La trama de Campions gira al voltat d'un entrenador de basket que ha sigut acomiadat de la seua tasca. Aquest, impotent per la seua...