miércoles, 22 de mayo de 2019

CAMPIONS (text complementari)


 La trama de Campions gira al voltat d'un entrenador de basket que ha sigut acomiadat de la seua tasca. Aquest, impotent per la seua situació, ha començat a consumir begudes alcohòliques fet que, li ha provocat tenir un accident de tràfic i com a conseqüència 'pagar' pel delicte comès. El 'preu' d'aquest ha sigut que finalment el personatge faja d'entrenador en un centre de persones amb diversitat funcional.

Encara que al principi aquest rebutjava la seua feina perquè considerava impossible entrenar-los/es a causa de les seues circumstàncies, al llarg del temps la seua conducta respecte a ells/es va transformant-se  perquè se'n adona de la 'riquesa' que tenen aquestes persones.


Resultado de imagen de campeones
Per tant, és una pel·lícula espanyola que ha volgut transmitir als/a les espactadors/es la realitat que viuen els/les individus/es amb 'diversitat funcional o intel·lectual' en la societat. En aquest film es reflexa els prejudicis que la gent té sobre aquestes persones en escenes  com per exemple en les que s'utilitzen terminologies despectives per a referir-se a ells/es (subnormals, inútils…).

També ha intentat que la gent vega a aquests subjectes de manera individual i no com un col·lectiu de ''persones amb…''' , és a dir que siguen visibles de manera individual i diferents no per la seua situació, sinò per la seua personalitat.

Malgrat que en el món en el que vivim és difícil no tenir prejudicis cap als altres a conseqüència de la manipulació dels mitjans de comunicació entre altres factors, com a futurs/es treballadors/es socials, hem d'esborrar aquest comportament negatiu i tractar a tots/es de forma igualitaria.

Paola Santacreu Sastre.


                                                


No hay comentarios:

Publicar un comentario

CAMPIONS (text complementari)

 La trama de Campions gira al voltat d'un entrenador de basket que ha sigut acomiadat de la seua tasca. Aquest, impotent per la seua...