viernes, 1 de febrero de 2019

PRIMERA SETMANA

Per a iniciar aquesta matèria el tutor Carles Monclús va dur a terme una activitat dinámica amb la finalitat de fer reflexionar a l'alumnat sobre dues qüestions: què és l'educació i si aquesta és sempre bona. El més destacable d'aquest exercici era que la major part d'estudiants consideraven que l'educació és un element fonamental per al desenvolupament de les persones i que a més, aquesta no és sempre adequada perquè depèn dels valors que es trasmitisquen. Per altra banda, el professor va introduir l'assignatura mitjançant una pel·lícula denominada ''El Pequeño Salvaje'' la qual mostra als espectadors el poder que té l'educació en les persones a partir de la trobada d'un nen que vivia al bosc i no havia tingut contacte amb altres individus/es.

Quan a la segona sessió de la primera setmana i abans d'iniciar el temari corresponent, es va mencionar una oració de Nelson Mandela on es reflecteix la importància de l'adquisició de coneixemets per a transformar la societat.
               
                   ''L'educació és l'arma més poderosa que es pot utilizar per a canviar el món''. 

A continuació, Monclús va procedir a ensenyar el contingut del segon tema de la matèria el qual posa especial èmfasi en el concepte d'educació. Aquest terme és un procés complex  i dinàmic que no posseeix una definició concreta.Per altra banda, està dividit en diversos tipus: formal, és a dir l'educació que es desenvolupa en l'àmbit escolar al contrari que la no formal i, la informal, la que s'aprèn al llarg de la vida. 

A més a més, aquest significat ha propiciat nombrosos debats sobre diversos aspectes com la influència que té l'ambient i l'innatisme en l'educació dels éssers humans. Per exemple, en la pel·lícula mencionada al primer paràgraf es posa en dubte si el xiquet es comportava d'una manera peculiar a causa d'un problema biològic (sordera) o per la manca de relacions amb altres persones (ambient).

Per últim, cal assenyalar que aquest terme s'ha aplicat de múltiples formes al llarg de la història a conseqüència dels interessos que han predominat a cada época. No obstant això, aquesta circumstància dóna lloc a la reflexió de la següent qüestió: Si en l'actual context capitalista es reclama a persones creatives i innovadores, s'està impartint un model educatiu adequat a la situación existent?


                         



Paola Santacreu Sastre.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

CAMPIONS (text complementari)

 La trama de Campions gira al voltat d'un entrenador de basket que ha sigut acomiadat de la seua tasca. Aquest, impotent per la seua...